Huidige hypotheek wijzigen

Een hypotheek sluit u normaal gesproken voor een langere tijd af. Echter kunnen er diverse redenen zijn om toch uw huidige hypotheek te wijzigen. Wijzigingen in uw persoonlijke situatie bijvoorbeeld of nieuwe regelgeving van de overheid.

Hypotheekvorm wijzigen
Het is mogelijk om de vorm waarop u uw hypotheek aflost te wijzigen. Meest voorkomende hypotheek is de aflossingsvrije hypotheek. Maar wat als u wel wilt aflossen, hoe kunt u dat doen? Het is mogelijk om éénmalig een extra aflossing te doen, maar u kunt de vorm ook omzetten naar bijvoorbeeld een annuïtaire of lineaire hypotheek. Vraag altijd advies aan uw financieel adviseur of hypotheekadviseur als u de hypotheekvorm gaat wijzigen. Wijzigingen kunnen van invloed zijn op de fiscale aftrek van uw hypotheek.

Rente tussentijds wijzigen of bij einde rentevaste periode
U heeft in het verleden een hypotheek afgesloten met een rentevaste periode voor bijvoorbeeld 10 jaar. De rente is nu ongeveer 4%. Wat betekent het voor uw maandlasten als de rente stijgt na afloop van de huidige rente vaste periode? Kunt u een eventuele lage rente zomaar meeverhuizen? Dat laatste kan als een verhuisclausule van toepassing is. Ik help u graag om de mogelijkheden te onderzoeken.

Hypotheek verhogen
U wilt uw hypotheek verhogen om extra geld ter beschikking te hebben. Bij het verhogen van een hypotheek zal ik altijd opnieuw uw financiële situatie in kaart brengen. Een hogere hypotheek kan betekenen dat de rente hoger wordt of dat u meer risico’s loopt met het terugbetalen van de hypotheek. Goed advies van de voor- en nadelen is belangrijk.